Hlavní obsah

Osmnáctiletá schizofrenička odešla z domu bez léků, rodina ji hledá už čtyři dny

Praha

Rodina a pražští kriminalisté pátrají po 18leté dívce, která trpí schizofrenií. Z domu odešla po hádce, a protože si nevzala léky, může být v ohrožení života, nebo dokonce může být agresivní vůči ostatním lidem.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Nikola Simrová

Článek

Nikola Simrová odešla v sobotu odpoledne z domu v Bělohorské ulici v Praze. Nevzala si mobil, peníze, ani léky, pouze doklady.

„Hrozí jí tak silné záchvaty a podle lékařů je vážně ohrožená na životě. V minulosti se už léčila v psychiatrickém zařízení a je velmi pravděpodobné, že si dokonce sáhne na život,“ upozornila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Dívka podle policie občas kouří marihuanu, potom se ale její stav značně zhoršuje. Následují agresivní stavy a halucinace. Podle rodiny odešla z domu takto poprvé. Její babička bydlí na Rokycansku, a proto se kriminalisté domnívají, že se může pohybovat i tam.

„Nevylučují ani, že se pohybuje v komunitě osob užívajících marihuanu nebo v takzvaných squatech,“ dodala mluvčí.

Simrová je vysoká asi 165 centimetrů, střední postavy. Má modré oči a světlé až blond vlasy, nejčastěji svázané do culíku nebo drdolu. Oblečená by měla být do černých teplákových kalhot, černého tílka a zelené kostkované nebo černé mikiny. Na nohou má nejspíše černozelené kotníčkové boty značky Adidas a přes rameno černou plátěnou tašku se znakem Converse olemovaným růžovou barvou. Na ruce nosí korálové náramky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám