Hlavní obsah

V olomouckých hernách řádí sériový lupič, odnesl si už desítky tisíc korun

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie požádala v pondělí veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči, který 29. srpna přepadl obsluhu herny na Masarykově ulici v Olomouci. Na svědomí má zřejmě i další loupežná přepadení z poslední doby v krajském městě.

BEZ KOMENTÁŘE: Sériový lupič řádí v Olomouci Video: Policie ČR

 
Článek

Loupež se odehrála před 23. hodinou. „Pachatel vstoupil do herny a pod pohrůžkou střelné zbraně požadoval vydání peněz. Žena obsluhující v herně v obavě o své zdraví a život vydala pachateli hotovost z číšnického fleku ve výši sedm tisíc korun. Poté z herny odešel neznámo kam,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Lupičem byl muž vysoký kolem 180 cm, hubenější postavy. Oblečen byl do tmavě zelené mikiny s kapucí a tmavých kalhot. Na očích měl sluneční brýle.

Foto: Policie ČR

Hledaný lupič

„Žádáme svědky, kteří by na kamerovém záznamu nebo fotografiích poznali pachatele, aby kontaktovali policii na lince 158,“ uvedla Štrbáková s tím, že je velmi pravděpodobné, že má muž na svědomí i další loupeže v Olomouci.

Jde o přepadení, k nimž došlo 22. srpna na třídě Míru v baru Letka a 12. srpna v herně na třídě 1. máje. V prvním případě si pachatel odnesl 20 tisíc korun, ve druhém pak 90 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám