Hlavní obsah

Muži v Kutné Hoře projela propiska v kapse srdcem, letěl pro něj vrtulník

V centru Kutné Hory byl v noci na čtvrtek nalezen asi 35letý muž s bodným zraněním. Lékaři v nemocnici zjistili, že má v srdci zabodnutou propisku, která se mu zřejmě vzpříčila v kapse a projela hrudníkem. Muž je po operaci a mimo ohrožení života. Informoval o tom šéf kriminální policie Miroslav Chramosta.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kuriózní případ byl hlášen kolem 04.00. „Muž utrpěl penetrující poranění hrudníku. Po odborném ošetření byl letecky při vědomí přepraven do motolské nemocnice,” řekla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Policisté nejdříve prověřovali, zda se muž nestal obětí přepadení. Peníze i doklady měl ale u sebe. Záhadou bylo i to, co mu zranění způsobilo. Podle prvotních informací měl v těle zabodnutý drát. Nakonec se však ukázalo, že šlo o propisovací tužku, podle kriminalistů byla ze zlata. „Možná ho zachránilo to, že ten předmět nikdo nevyndal, že tam nedošlo k prudkému krvácení a vykrvácení,” podotkla šéfka kutnohorské policie Blanka Matějů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vše ukazuje na nešťastnou náhodu

Kriminalisté stanovili několik vyšetřovacích verzí, které prověřovali. Dospěli k závěru, že šlo nejspíš o nešťastnou náhodu.

„Můžeme s největší pravděpodobností vyloučit cizí zavinění. Muž pravděpodobně upadl, ta tužka se vzpříčila a zabodla se mu do srdce. V současné době už je mimo ohrožení života, je po operaci a v nejbližší době bude probuzen z umělého spánku. Pak si s ním pohovoříme. Všechny stopy ale napovídají, že si to nešťastnou náhodou způsobil sám,” uvedl Chramosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám