Hlavní obsah

Dělníci dopadli agresora s nožem. Protože ho zbili, hrozí jim teď vězení

– Karlovy Vary
Právo, vor

Až deset let ve vězení může skončit dvojice dělníků, kteří na konci června v ulici Závodu Míru v Karlových Varech zpozorovali incident, při kterém 39letý agresor z Ostrova na Karlovarsku napadal nožem jiného muže sedícího na lavičce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dělníci viděli incident z lešení, neváhali, muže dohnali a zbili ho tak, že mu způsobili řadu zlomenin. Agresor byl již dříve policisty obviněn z výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a hrozí mu až tři roky vězení.

Útočník nejdříve přistoupil k 41letému muži, který seděl na lavičce společně se svým známým. „Promluvil na něj a odhrnul si oděv, pod kterým měl nůž a začal po něm sahat,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Jednačtyřicetiletý muž z obavy, že nůž použije, do něj strčil a společně upadli na zem,“ pokračovala mluvčí policie s tím, že při potyčce došlo k pořezání ruky 41letého muže. Další útoky podezřelého, který neustále držel nůž v ruce a snažil se ho použít, zastavil až známý poškozeného.

Dělníci muže tvrdě ztrestali

„Poté útočník z místa utekl,“ popisovala na konci srpna mluvčí s tím, že poškozený muž poté kvůli řeznému poranění musel vyhledat lékařské ošetření.

Ve čtvrtek 4. září ovšem policie rozšířila stíhání i na dva dělníky, kteří agresora poté dohonili a ztrestali. „Dva dělníci provádějící práce na blízké stavbě ve věku 27 a 38 let pachatele dostihli u místní kavárny a ve vstupní chodbě jej napadli. Opakovanými údery pěstí a kopy do různých míst těla mu způsobili těžká poranění, se kterými musel být hospitalizován v karlovarské nemocnici,“ uvedla mluvčí Týřová.

Jednalo se o četné zlomeniny, například žeber. „S muži zahájili karlovarští kriminalisté trestní stíhání, kdy je podezírají ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a z přečinu výtržnictví. V případě prokázání viny jim tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřela Týřová.

Reklama

Výběr článků

Načítám