Hlavní obsah

Do favoritu na Liberecku narazila sanitka, ve škodovce zemřel cizinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nedaleko Dětřichova na Liberecku ve středu odpoledne zahynul 48letý cizinec, který řídil Škodu Favorit. Do jeho vozu narazila sanitka soukromého přepravce. Informovala o tom mluvčí policie Jana Světlá. Po nehodě byla silnice uzavřena. Provoz byl obnoven už po 20. hodině.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo zhruba v 16:55 na přímém úseku silnice. "Škoda Favorit měla nějaký technický problém. Řidič se ji pokoušel roztlačit. Když se mu to povedlo a znovu nasedl, zezadu do auta narazila sanitka," upřesnila Světlá.

Automobil zůstal po nehodě na střeše a jeho zdeformovaná karoserie uvěznila řidiče, který na následky vážných zranění zemřel. "Hasiči tělo vyprostili pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů," řekla krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Zranění, zřejmě lehčího rázu, utrpěl i řidič sanitky. "Transportovali jsme ho na traumatologii do liberecké nemocnice," uvedla krajská mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová. Okolnosti nehody policie nadále prošetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám