Hlavní obsah

Taxikáři v Praze rozváželi kokain, policisté obvinili i jednoho Nigerijce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté obvinili jednoho Nigerijce a dva taxikáře z prodeje kokainu. Droga dobré kvality měla zásobovat jednotlivce, kluby a bary. Kriminalisté trojici zadrželi v srpnu. O případu informoval ve středu policista, který na případu pracuje. Za měsíc a půl podle něj taxikáři rozvezli 1,6 kilogramu kokainu v hodnotě několik miliónů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Jeden z taxikářů nakupoval podle vyšetřovatele od Nigerijce kokain a pak drogu vozil zákazníkům. Cestující vůbec nevozil, věnoval se pouze dealerství. Druhý taxikář občas zákazníky vozil. Mezi zájemci byli jednotlivci a také provozovatelé klubů, jejich majitelé a barmani, kteří kokain zřejmě prodávali dál hostům. Mezi nimi není nikdo zadržený ani obviněný. V případu zatím figurují jako svědci.

Policie trojici několik měsíců sledovala a odposlouchávala. "O prodeji drog se nebavili do telefonu přímo, ale většinou zájemce řekl, kolik potřebuje odvézt osob. Tím samozřejmě nemyslel konkrétní lidi, ale množství kokainu v gramech," uvedl kriminalista.

Například když zákazník napsal, že potřebuje taxi pro tři lidi a připsal číslovku, znamenalo to tři gramy kokainu a čas setkání. "Průběh tomu následně odpovídal. Taxikář zájemce naložil, objel s ním dům, během jízdy prodal kokain a pak vyložil," dodal vyšetřovatel.

Podle něj se policistům podařilo tento druh distribuce rozkrýt poprvé a nevyloučil, že se takto živí i další drožkáři.

Taxikáři kupovali kokain denně

Taxikáři podle policisty nakupovali od Nigerijce kokain denně. Nejvíc měli napilno o víkendech, kdy rozváželi až desítky gramů drogy nejen po Praze, ale také například v Kolíně. Policie za měsíc a půl údajně zaznamenala nákup více než 1,6 kilogramu kokainu za několik miliónů korun. Prodejní cena drogy byla zhruba 2000 korun za gram a podle vyšetřovatelů byla "v poměrně dobré kvalitě". "Malou část vyšňupali, zbytek prodali," uvedl vyšetřovatel.

Při domovní prohlídce našli policisté u Nigerijce ve skrýši 13 balíčků s kokainem navážených zhruba po 10 gramech, hotovost 300 000 korun a digitální váhu, na které se podle policie droga odměřovala. V bytě byl také upravený samopal a granáty, funkční náboje, kukla a taktická a neprůstřelná vesta. Podle policie je možné, že Nigerijec podnikal i další trestnou činnost. Vyšetřovatelé také zabavili tři auta značky BMW a jeden VW Passat.

Reklama

Výběr článků

Načítám