Hlavní obsah

Na střechu auta spadla vrtule z kluzáku

Právo, ib

Tahle nehoda by mohla aspirovat na nejkurióznější tragédii roku. Ze závěsného kluzáku, který sobotu 30. srpna směřoval na sportovní letiště v Rokycanech, se uvolnila vrtule a z několikasetmetrové výšky se zřítila na zem. Jen zázrakem nikoho nezranila - dopadla totiž přímo do obytné části Rokycan, na střechu auta zaparkovaného u jednoho z domů. Ve voze naštěstí nikdo neseděl, na autě vznikla škoda za pětadvacet tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Vrtule poškodila střechu zaparkovaného vozu.

Článek

Stroj pilotoval sedmatřicetiletý muž z Přeštic, který na letiště přilétal od obce Volduchy. „V Rokycanech nad lokalitou U Hvězdárny zahájil ve zhruba kilometrové výšce přistávací manévr a přitom mělo dojít k uvolnění čepu vrtule a jejímu pádu,“ sdělila policejní mluvčí Hana Kroftová.

Aviatik bezpečně přistál, čekají ho ale opletačky s policií. „Případ prověřujeme pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti,“ sdělila Kroftová.

„Něco takového nepamatuji,“ řekl Právu předseda rokycanského aeroklubu Ivan Veselý. „Pilot nebyl od nás, a co vím, tak žádnou chybu neudělal a ani nic nezanedbal. Zřejmě to byla konstrukční závada. Nešťastná náhoda se šťastným koncem,“ podotkl Veselý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám