Hlavní obsah

Muži porazili strom přímo na cyklistu, ten v nemocnici zemřel

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nešťastná nehoda s tragickými následky se stala ve čtvrtek večer nedaleko Hradečnice v Novohradeckých lesích. Šedesátiletý muž tam odjel se svým sedmašedesátiletým známým těžit dřevo. Kácení ovšem nezvládli a smrk spadl přímo na projíždějícího cyklistu, který zraněním podlehl. O případu informovala královehradecká policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že by těžba dřeva mohla mít tragické následky. Muži nejprve bez problému porazili první strom. „Při kácení druhého vzrostlého smrku však došlo k vážné nehodě,“ sdělila policejní mluvčí.

Zatímco mladší z mužů kácel motorovou pilou strom, měl ten starší kontrolovat, zda se na nedaleké cestě nenacházejí lidé. Po naříznutí se ovšem smrk zasekl o korunu sousedního stromu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Když strom společně rozhoupali, všimli si na lesní cestě dvou cyklistů – muže a ženy,“ uvedla dále policejní mluvčí. Přestože prý oba „dřevorubci“ začali na nic netušící cyklisty křičet, tragédii už nedokázali zabránit.

Případ převzala kriminálka

K 73letému muži byla okamžitě přivolána záchranná služba, která ho odvezla s vážnými zraněními do nemocnice. „Muž v pátek bohužel svým zraněním podlehl v nemocnici,“ řekla Burýšková.

Případ převzala kriminální policie, která zatím zjistila, že muži měli na těžbu odpovídající povolení. Případ bude vyšetřovat s podezřením na usmrcení z nedbalosti. „Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na několik let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám