Hlavní obsah

Stav pokousaného chlapce je vážný, ale ne kritický

Právo, ib, zaš
Janovice nad Úhlavou

Šestiletý chlapec, kterého ve středu v podvečer potrhala dvojice německých ohařů v Janovicích nad Úhlavou, by neměl být v přímém ohrožení života.

Německý ohař na Klatovsku pokousal šestiletého chlapceVideo: Právo

 
Článek

„Jeho stav je vážný, ale stabilizovaný,“ řekla Právu ve čtvrtek ráno Gabriela Levorová, mluvčí plzeňské fakultní nemocnice. „Utrpěl mnohačetné poranění po celém těle,“ doplnila Levorová.

Psi unikli z kotce místního chovatele. „Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ oznámila policejní mluvčí Dana Ladmanová. Majitel psů, starší muž, byl z události zdrcen.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Mám psy pětatřicet let, nikdy nikoho nekousli,“ uvedl krátce po tragédii. „Nevím jak, ale dostali se z kotců a přeskočili plot. To uměli, vždy však šli jen po ostatních psech. Na tom klučinovi museli cítit jiného psa,“ dodal.

Policisté přijali hlášení o volně pobíhajících ohařích ve středu po páté odpoledne, v 17.35 hod. je našli, jak na volném prostranství útočí na zmíněného chlapce. Jednoho ze psů zneškodnili střelou z pistole. „Použití střelné zbraně bylo vyhodnoceno jako oprávněné a přiměřené.“ doplnila Ladmanová.

Podle původních informací útočil pouze jeden pes. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám