Hlavní obsah

Obviněný v kauze Homolka zaútočil na svědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Soud poslal do vazby dalšího obviněného v případu údajného tunelování Nemocnice Na Homolce. Petr Kutil podle informací České televize (ČT) napadl svědka. Ve vazbě je už bývalý šéf nemocnice Vladimír Dbalý.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražská Nemocnice Na Homolce

Článek

Kutil je bývalým šéfem dceřiné firmy Nemocnice Na Homolce Holte Medical. Podle soudu se osobně vydal za důležitým svědkem. „Zaútočil na jednoho svědka a ovlivňoval tímto fyzickým útokem jeho výpověď,“ řekla ČT mluvčí Okresního soudu Praha-západ Lenka Mrázková.

Napadený rozkryl celou skupinu a při dalších výpovědích měl dál specifikovat Kutilovu roli při vyvádění peněz z nadhodnocené zakázky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kutil podal proti vazbě stížnost. Hájí ho bývalý vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula.

V případu bylo obviněno celkem šest lidí, dosud jediným ve vazbě byl Dbalý.

Zmanipulovaná zakázka

Kutil je bývalým šéfem dceřiné firmy Nemocnice Na Homolce Holte Medical, která měla podle auditu sloužit k vyvádění peněz z nemocnice.

Obvinění měli zmanipulovat veřejnou zakázku na digitalizaci chorobopisů, nemocnice ji zadala v červenci 2009, hlavním kritériem byla cena. Soutěž vyhrálo sdružení DISOL Group. Právě Holte Medical, které Kutil šéfoval, sloužila podle auditu k vyvádění peněz.

Policie tvrdí, že zmanipulováním zakázky vznikla nemocnici škoda nejméně 57 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám