Hlavní obsah

Srážku aut na Znojemsku nepřežili dva lidé

Novinky, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bantice
Aktualizováno

Třiasedmdesátiletý muž a jeho o čtyři roky mladší spolujezdkyně zemřeli v pondělí po poledni při dopravní nehodě, která se stala nedaleko Bantic na Znojemsku. V nemocnici skončily tři zraněné děti, zraněná je i řidička dalšího vozu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Senioři z Brna přijížděli ve Fordu Escort na křižovatku silnic z Bantic do Stošíkovic a z Práče do Prosiměřic po hlavní silnici, když jejich cestu zkřížil Opel Vectra, řízený šestadvacetiletou řidičkou. Náraz byl pro posádku fordu osudný. Zemřeli na následky zranění při střetu.

„Policii nehodu, která se stala asi ve 12.30 hodin, oznámili zdravotničtí záchranáři. Vzhledem k rozsahu nehody musel být provoz na silnicích uzavřen,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Na místo vyjeli zdravotničtí záchranáři a vzlétl i záchranářský vrtulník. Muži a ženě z fordu už nedokázali pomoci, postarali se o tři vážně zraněné děti a lehce zraněnou řidičku opelu.

Křižovatka dvou okresních silnic je v polích mezi obcemi a je přehledná. Přesto vjel opel druhému autu do cesty. Policejní mluvčí uvedla, že ford jel po hlavní silnici. Přesná míra zavinění ale bude předmětem dalšího šetření. Lehce zraněná žena z opelu se na místě podrobila dechové zkoušce s negativním výsledkem. Pokud výsledkem šetření bude označena za viníka, bude se zpovídat z nedbalostního trestného činu s následkem smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám