Hlavní obsah

Zachraňovali mu věci, málem je za to umlátil

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Před pár lety přijel 57letý Gustav K. z Ostravy do Čech za prací. Zabydlel se v podnájmu ve Lštění na Domažlicku. Minulý týden ale skončil ve vazbě.

Foto: Jan Švábek, Právo

Policista vede Gustava K. k soudci, který ho poslal do vazby.

Článek

Železnou tyčí málem umlátil stejně starého domácího a jeho dceru. Bál se, že ho chtějí vystěhovat, když viděl, jak mu z domu vynášejí osobní věci. Jenže ve skutečnosti se mu je snažili jen zachránit, protože v domě prasklo vodovodní potrubí.

Muž na to ale údajně nechtěl slyšet. Chytil ho amok a dvojici tloukl jako smyslů zbavený. Otec s dcerou skončili v nemocnici.

Ten chlap je mohl klidně zabít. Nenechal si vůbec nic vysvětlit
sestra napadené ženy

„Oba měli krvavá zranění na hlavě, muž utrpěl ještě další poranění na různých částech těla,“ uvedla dispečerka krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Po ošetření je lékaři propustili domů. Útočníka zadrželi policisté.

Napadení nechtějí o útoku mluvit

„Nemůžu vám nic říci. Podepsala jsem u výslechu papír, že o tom nesmím s nikým mluvit,“ odmítla vyjádření napadená žena. Stejně reagoval i její otec.

„Mají toho plné kecky. To, co zažili, nebylo vůbec příjemné. Ten chlap je mohl klidně zabít. Nenechal si vůbec nic vysvětlit,“ řekla Právu sestra napadené ženy.

Incident se odehrál v úterý večer v domě, ve kterém poškození provozují malý obchod. Gustav K. tam bydlel v jeho zadní části.

„Viděla jsem tu zbitou holku, když jsme šla do krámku na nákup. Hlavu měla celou zafačovanou. Řekla mi, že je napadl Gusta, protože si myslel, že ho chtějí vystěhovat. Důvodem, proč mu vynášeli věci, prý byla prasklá voda. Odvedla mě do místnosti, kde se to stalo. Ještě tam byla krev,“ uvedla jedna ze sousedek.

Vesnička s několika desítkami stálých obyvatel případem žije. Lidem hlavně vrtá hlavou, kde se v jinak pohodovém muži vzala najednou taková agresivita.

Byla v tom žena?

„Nepil, žádné rozepře nikdy s nikým neměl. Je to fakt divný,“ přemítaly nahlas dvě ženy na návsi. Naznačily, že za útokem mohla být i žárlivost.

„Gusta měl prý nějaké techtle mechtle s exmanželkou majitele domu, který se k ní vrátil. Takže teď jsou dva kohouti na jednom smetišti,“ spekulovala jedna z žen. Když policejní eskorta přiváděla Gustava K. k soudci, byly i na něm patrné známky zápasu – na hlavě měl čerstvě sešitou tržnou ránu.

„Soud na obviněného uvalil vazbu z obavy, že by mohl na svobodě pokračovat v trestné činnosti,“ sdělila státní zástupkyně. Muži hrozí za pokus těžké újmy na zdraví až dvanáctiletý trest „Je to spíš taková lidská tragédie,“ konstatovala žalobkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám