Hlavní obsah

Útočníci, kteří v Ostravě napadli německé fanoušky, skončili ve vazbě

– Ostrava
Právo, plk

Čtyři muže (18 až 24 let) a jednoho sedmnáctiletého mladistvého obvinili ostravští policisté z loupeže. Té se měli dopustit ve čtvrtek večer v tramvaji po hokejovém utkání mezi Vítkovicemi a německým ERC Ingolstadt. Pětice zaútočila na dva německé fanoušky (50 a 55 let), zbila je a ukradla jim klubovou šálu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie původně z výtržnictví a loupeže podezřívala pouze trojici mladíků (17 až 19 let). V průběhu vyšetřování ale obvinění rozšířila na další dva muže. Pětici vzal soud do vazby.

„Dle dosud zjištěných informací je pravděpodobné, že obvinění se na spáchání činu připravovali. Možným motivem protiprávního jednání bylo získání dresu cizinců. Při skutku přitom muži útočili opakovaně údery i kopy, a to i mezi lidmi v tramvaji,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Když policisté mladé muže zadrželi, měli u sebe věci s tematikou místního i polského fotbalového klubu a kukly k maskování. [celá zpráva]

„Jeden ze zadržených měl i věci užívané při bojových sportech. Většina obviněných je ostravským kriminalistům specializujícím se na odhalování diváckého násilí známá,“ poukázala Holčáková s tím, že jednomu z obviněných letos soud zakázal na rok a půl chodit na fotbalová utkání pořádaná Fotbalovou asociací ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám