Hlavní obsah

Zaplaťte, v dražbě nebudeme přihazovat. Pětice dostala 125 tisíc

Právo, pab

Máme peníze, takže vás přeplatíme. Když nám ale dáte určitou částku, přihazovat nebudeme. Tak asi tímto způsobem se pokusila ovlivnit pětice mužů průběh čtvrteční dražby rodinného domu na Plzeňsku, který byl součástí exekuce. Policie ještě před zahájením aukce podezřelé zadržela a obvinila z trestného činu pletichy při veřejné dražbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí jsme dostali informaci, že by mohlo dojít k ovlivnění veřejné dražby rodinného domu, který se nachází na Plzeňsku. Detektivové zjistili, že pět účastníků dražby nemovitosti mělo předem obdržet od jiného účastníka dražby finanční hotovost za to, že nebudou podávat nabídky, čímž dojde k hladkému prodeji dotčeného objektu,“ řekl Právu mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej.

Podle něho poté, co policisté zjistili, že skutečně došlo k přijetí peněz, zadrželi ještě před dražbou celkem šest osob, z nichž pět bylo následně obviněno z trestného činu pletichy při veřejné dražbě.

„Při akci jsme u podezřelých osob zajistili celkem 125 tisíc korun v hotovosti, které měly sloužit k ovlivnění dražby,“ dodal Ibehej s tím, že obviněným hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám