Hlavní obsah

Trojice mladíků ztloukla dva Němce kvůli dresům

Právo, plk
Ostrava

Pravděpodobně jen kvůli dresům surově zbila trojice mladíků z Ostravy ve věku 17 až 19 let dva fanoušky (50 a 55 let) německého hokejového klubu ERC Ingolstadt. Incident se odehrál ve čtvrtek po skončení hokejového zápasu mezi Vítkovicemi a Ingolstadtem v Ostravě. Útočníci se snažili po činu utéct, policisté je však chytili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladíci napadli cizince kolem 19.45 v tramvaji. „Muže zbili údery do hlavy a zkopali je,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že jeden z útočníků se maskoval kuklou.

Vše vyvrcholilo tím, že rváči jeden dres ukradli a druhý poničili. „V době, kdy tramvaj zastavila, vyběhla z ní skupina osob. Muž, který se maskoval kuklou, ji sňal. Skupina přeskočila zábradlí oddělující zastávku a silnici a dala se na úprk,“ popsala mluvčí.

Jeden ze zadržených měl u sebe věci s tematikou ostravského fotbalového klubu. „Další měl kromě fanouškovských insignií místního a polského fotbalového klubu věci užívané při bojových sportech,“ doplnila Holčáková.

Oba napadení muži skončili se zraněním v obličeji v péči lékařů. Policisté případ kvalifikovali jako výtržnictví a loupež. Mladíkům za to hrozí až 10 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám