Hlavní obsah

Fotbalová branka opět zabíjela

Právo, ČTK,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod
Aktualizováno

Obrovská tragédie se stala ve středu kolem páté hodiny odpoledne v Rasoškách na Náchodsku. Na čtrnáctiletého chlapce na místním hřišti spadla konstrukce fotbalové branky a způsobila mu tak vážná zranění, že na místě zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Skupinka chlapců si šla na místní hřiště zahrát fotbal. Poté, co postavili branky, chlapec se na jedné z nich začal houpat. Bohužel ta na něho spadla tak nešťastně, že i přes velkou snahu záchranářů svým zraněním podlehl,“ uvedla Právu mluvčí hradecké policie Ivana Ježková s tím, že na místo byl přivolán i vrtulník.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie nyní šetří, zda nedošlo ať nedbalostním, nebo úmyslným jednáním k zavinění konkrétní osobou. „Opravdu předběžně se zdá, že se jedná o nešťastnou náhodu,“ dodala mluvčí.

Už šest mrtvých za devět let

Podobná tragédie se stala v říjnu roku 2011, kdy zahynul třináctiletý chlapec v Lubenci na Lounsku. Houpal se na přenosné konstrukci, která mu po převážení spadla na hlavu. Chlapce nezachránila ani odborná lékařská pomoc včetně včasného příletu vrtulníku.

V roce 2009 zase zemřela šestiletá dívka, které spadla na hlavu železná konstrukce branky. Učitelka tehdy byla na vycházce se šestnácti dětmi. Mezi jednou z branek na hřišti a přístřeškem byl natažený provaz, za který děti tahaly, až branku převrátily. Soud dal v roce 2011 učitelce podmíněný trest.

V roce 2005 se podobně zabil devatenáctiletý mladík v Opatově u Svitav, o rok později podobným způsobem zahynuli třináctiletý hoch z Plzně a čtrnáctiletý z Blanenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám