Hlavní obsah

Muž, který měl polít svou expřítelkyni kyselinou, skončil ve vazbě

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Okresní soud Plzeň-sever ve středu poslal do vazby muže, kterého policie obvinila z pokusu o vraždu 25leté ženy. Útočník ji loni v listopadu polil kyselinou, čímž jí způsobil těžká zranění. Hrozí mu až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Podle informací Práva je zadrženým 38letým mužem bývalý přítel napadené ženy.

BEZ KOMENTÁŘE: Příchod obviněného k soudu, který rozhodl o vazbě Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Obviněného jsem vzal do vazby z důvodu, že hrozí, že by se na svobodě mohl skrývat. K obvinění odmítl vypovídat,“ sdělil soudce Radek Vydra.

Policie a státní zastupitelství k případu žádné další informace neposkytuje. „Přípravné řízení je neveřejné a poskytováním dalších informací by mohlo dojít k narušení vyšetřování, zejména k nežádoucímu ovlivňování svědků, proto nebudou během celého vyšetřování poskytovány k případu žádné další informace s výjimkou obecných informací, zejména o předpokládané době trvání vyšetřování a podání obžaloby,“ sdělil státní zástupce Martin Rykl s tím, že policie využije asi půlroční lhůtu na vyšetřování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie muže už vyšetřovala krátce po útoku, který se odehrál 18. listopadu, ale neobvinila jej.

Oběť se s mužem rozešla a on těžce nesl, že si našla jiného partnera. Neustále ji prý přemlouval, ať se k němu vrátí, a musel brát léky na uklidnění.

Policisté se svědkyní na místě činu Video: Patrik Biskup, Právo

Podle policistů zaútočil na ženu, když nasedala do auta v ulici Pod Vrchem v Plzni. Právě tam se scházela se svým novým partnerem. Do obličeje jí útočník chrstl kyselinu a utekl. Žena část žíraviny spolkla.

Policie od začátku vyšetřování měla jasno, že šlo o cílený útok na tuto konkrétní ženu, nikoliv o akt pomatence, který by útočil náhodně.

Žena po útoku bojovala o život, nyní je v domácím léčení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám