Hlavní obsah

Dívku v Plzni měl polít kyselinou expřítel, policie ho obvinila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Plzeňská policie zadržela muže, který je podezřelý, že na konci loňského roku polil v Plzni pětadvacetiletou dívku kyselinou. Byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, za což mu hrozí výjimečný trest.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Žena utrpěla těžké zranění.

Článek

Podle informací Práva je zadrženým mužem bývalý přítel napadené ženy. Policie jej už vyšetřovala krátce po útoku, ale neobvinila jej.

Oběť se s ním rozešla a osmatřicetiletý muž těžce nesl, že si našla jiného partnera. Neustále ji prý přemlouval, ať se k němu vrátí, a musel brát léky na uklidnění.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle policistů muž v listopadu zaútočil na ženu, když nasedala do auta v ulici Pod Vrchem v Plzni. Právě tam se scházela se svým novým partnerem. Do obličeje jí útočník chrstl kyselinu a utekl. Žena část žíraviny spolkla. [celá zpráva

Policie od začátku vyšetřování měla jasno, že šlo o cílený útok na tuto konkrétní ženu, nikoliv o akt pomatence, který by útočil náhodně.

Žena po útoku bojovala o život, nyní je v domácím léčení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám