Hlavní obsah

Paruka pomohla policistům odhalit lupiče z banky

– Frýdek Místek
Právo, Pavel Karban

Policisté zadrželi lupiče, který počátkem července přepadl pobočku Komerční banky ve Frýdku-Místku. Čtyřiadvacetiletému mladíkovi se stala osudnou paruka, kterou se při přepadení maskoval.

Foto: Policie ČR

Pachatel chtěl po úřednici, aby peníze donesla na určené místo.

Článek

Po pachateli pátral speciální tým, policisté se obrátili s žádostí o pomoc také na veřejnost. To se nakonec ukázalo jako správný krok.

„Obdrželi jsme anonymní oznámení, že v obci Baška se pohybuje mladík, který manipuluje s parukou. Toto sdělení bylo pro nás jako rozbuška a spustilo lavinu opatření, na jejímž konci byl zadržený podezřelý mladík. Ten se k loupeži v bance doznal, a navíc sdělil, že se zrovna chystal provést další loupež,“ uvedl policejní mluvčí. Mladík tak podle svých slov chtěl loupeží řešit špatnou finanční situaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Pachatele v paruce zachytily bezpečnostní kameryVideo: Policie ČR

Lupič v dámské paruce, který přepadl banku na počátku července, nechtěl peníze vyplatit ihned, nýbrž chtěl od bankovní úřednice přinést obnos na určené místo.

„Mladík vešel do banky jako běžný klient. Vyzvedl si pořadové číslo a čekal. Když přišel na řadu, přistoupil k přepážce, položil na pult igelitovou tašku a dopis, ve kterém uvedl, že je v ní bomba. Beze slova pak banku opustil,“ popsal tehdy mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Pracovnice banky ihned kontaktovala policii. Muži zákona budovu evakuovali. Přivolaný pyrotechnik zjistil, že se v igelitové tašce nenachází žádná bomba, ale pouze kámen. Dopis pak obsahoval výhrůžku, že pokud mu nebudou doručeny peníze na smluvené místo, tak bomba v tašce vybuchne. Podle Starzyka čekali kriminalisté na pachatele na určeném místě až do 21. hodiny, ale bezvýsledně.

Muž je vyšetřován na svobodě, za loupež mu hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám