Hlavní obsah

Mladého kytaristu srazil rychlík. Policie pátrá po jeho totožnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

U obce Červená Hospoda na Třebíčsku srazil v pátek před půlnocí vlak mladého muže. Ten byl ve velmi vážném stavu převezen do nemocnice v Brně a policie pátrá po jeho totožnosti. Sdělila to v sobotu krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Drážní inspekce

Ilustrační foto

Článek

Policisté zjistili, že neznámý muž šel kolejištěm ve směru na Jihlavu v době, kdy místem projížděl rychlík z Třebíče směrem na Okříšky.

„Strojvedoucí okamžitě, když muže v kolejišti spatřil, spustil výstražné zvukové znamení, na které nereagoval. Střetu ale nemohl zabránit, i když zastavil soupravu rychlobrzdou," uvedla mluvčí. Dechová zkouška podle ní neprokázala u vlakvedoucího požití alkoholu před jízdou.

Muž je ve věku kolem 25 let, má štíhlou postavu, hnědé vlasy a výšku mezi 175 až 180 centimetry. Měl oblečené hnědé manšestrové kalhoty, černé tričko s krátkým rukávem a tmavě šedou mikinu s kapucí. U sebe měl dvanáctistrunnou kytaru s černým popruhem bez obalu a dvě síťové tašky.

Mladík u sebe neměl žádné doklady. Lidé, kteří znají někoho, kdo odpovídá popisu a mohl se pohybovat v daném místě, mohou policii kontaktovat na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám