Hlavní obsah

Policie dopadla násilníka, který mlátil barmanku půllitrem. Chtěl peníze pro přítelkyni

Právo, pko
Brno

Pachatele, který v červenci přepadl v Brně dvě barmanky, se podařilo dopadnout kriminalistům. Lupič bil při jednom z útoků mladou ženu do hlavy půllitrem. Třiačtyřicetiletý muž z Vyškovska si při dvou přepadeních přišel na více než 70 tisíc korun. Teď už sedí v cele a stání zástupce pro něj požaduje vazbu. Hrozí mu až 10 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Bylo to brutální napadení těžkým půllitrem údery směřovanými do hlavy a vrchní poloviny těla. Napadená utrpěla mnohočetné zhmožděniny na hlavě a tržné rány. Měla velké štěstí, že nedopadla hůř. Při výslechu se obviněný omlouval tím, že ho chytl rapl,“ prohlásil kriminalista Miroslav Klusáček.

Na začátku července se muž vydal do baru v brněnské ulici Čeňka Růžičky, posadil se na zahrádku, popíjel pivo a obhlížel situaci. Po chvíli přišel za barmankou dovnitř a požádal ji o rozměnění dvousetkorunové bankovky. Když se žena sehnula pro peníze, zaútočil. Narazil ji na stěnu a odmrštil do skladu. Poté si do batohu dal přes třicet tisíc korun a chystal se odejít. Když si ale všiml, že ho barmanka pozoruje, vrhnul se na ni a začal ji mlátit půllitrem.

Chtěl zapálit požární zbrojnici  

Před čtrnácti dny zaútočil muž znovu, tentokrát na Medlově náměstí. Nejprve si dal několik piv, pak barmanku požádal, aby mu vysvětlila systém hry na automatech a poté ji nevybíravě napadl a zamkl na záchodě.

Když v podniku našel jen pár tisíc, vyděšenou devatenáctiletou ženu zatáhl do skladu, kde ji znovu zbil a donutil ji, aby mu prozradila, kde jsou další peníze. Barmanka naštěstí vyvázla jen s psychickým šokem.

„Zatím byl trestán jen za drobné krádeže, teď byl v podmínce, protože chtěl nechat vybuchnout požární zbrojnici v Ivanovicích na Hané, jelikož se chtěl pomstít kamarádovi, který mu přebral holku. Pak si našel novou přítelkyni, jenže ta byla hodně náročná. Stála ho 70 tisíc za měsíc, když mu došly před pár dny peníze, tak mu zabalila batoh a vyhodila ho na ulici. U výslechu řekl, že ho vše mrzí, kdyby měl prý práci, tak by to neudělal,“ dodal Klusáček.

K mužovu dopadení významně přispěly i informace od veřejnosti. Muž se totiž snažil na místě činu pečlivě zametat všechny stopy.

Reklama

Související témata:

Související články

Lupič v Brně zmlátil barmanku půllitrem

Po pachateli brutálního loupežného přepadení pátrají brněnští kriminalisté. Minulý týden v pátek kolem desáté hodiny dopoledne navštívil dosud neznámý muž bar...

Výběr článků

Načítám