Hlavní obsah

Týrání manželky vyvrcholilo útokem smaženým sýrem, muž dostal tři roky

Právo, pko
Brno

Krajský soud v Brně potvrdil tříleté vězení muži, který týral svou manželku. Agresor jí pravidelně nadával, kontroloval ji v zaměstnání, obviňoval z nevěry a nakonec přešel od slov i k fyzickému napadání. Například jí do obličeje vtiskl horký smažený sýr. Když mu soud uložil zákaz styku se ženou, dál ji pronásledoval a vyhrožoval jí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ničeho jsem se nedopustil, výpovědi svědků proti mně jsou nepravdivé, nikomu jsem nevyhrožoval, to manželka mě začala kontaktovat. Celé je to vykonstruované,“ hájil se před soudem muž.

Senát v čele s Markétou Jirsovou ale neměl pro jeho odvolání pochopení. „Námitky obžalovaného jsou zcela nedůvodné, soud rozhodl zcela bez pochybností,“ konstatovala Jirsová.

Žena v nesnesitelném soužití trpěla od začátku roku 2013. Kromě vulgárních urážek musela od svého muže snášet časté kontroly v zaměstnání nebo prohlížení nákupních lístků. Protože si její manžel myslel, že má milence, zabavil jí spodní prádlo, zakazoval nosit upnuté oblečení a vyhodil jí antikoncepční pilulky. Nakonec ji začal i bít.

Všechno vyvrcholilo v polovině května, kdy žárlivec po další hádce při obědě přitiskl horký smažený sýr ženě na obličej. Po rozchodu a poté, co mu soud zakázal ženu kontaktovat, se přesto dál potuloval v její blízkosti, nadával jí, že už nemá snubní prsten, a vyhrožoval, že se postará, aby přišla o děti. Nakonec ještě přidával výhrůžky, aby si dávala pozor na balíčky.

Reklama

Výběr článků

Načítám