Hlavní obsah

Cizinci doprovodili domů opilého Čecha. Svázali ho, zmlátili a okradli

Praha

Na svou opilost a neopatrnost doplatil mladý muž, který se nechal dovést dvěma cizinci do bytu v Praze. Muži ho podle policie brutálně napadli, svázali, zakryli oči a poté okradli. Rus byl záhy dopaden, po Lotyši policisté zatím neúspěšně pátrají.

Foto: Policie ČR

Hledaný Igors Belinskis

Článek

Útočníci si 31letého Čecha vyhlédli v polovině května na Karlově mostě v brzkých ranních hodinách. Nabídli mu, že ho doprovodí do jeho bytu v Libni, kam se také posléze vypravili.

„Tam ho násilím svázali, připoutali k sedačce, znemožnili jeho vidění a několikrát ho udeřili do obličeje, hrudníku a rukou. Poté z bytu odcizili notebook, dvoje náramkové hodinky, klíče od vozidla, tisíc korun a dvě sportovní tašky v celkové hodnotě asi deset tisíc korun,“ vylíčila v úterý mluvčí policie Jana Rösslerová.

Netrvalo dlouho a detektivové dopadli 29letého Rusa, kterého obvinili z loupeže. Dvaadvacetiletý kumpán Igors Belinskis policistům uniká. Hledali ho také policisté v jeho rodném Lotyšsku, kde ale údajně není. Čeští kriminalisté požádali o pomoc rovněž Interpol.

Obvodní státní zastupitelství Praha-západ Lotyše podezřívá také z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Hledaný muž totiž odcizil platební kartu padesátileté ženě a z jejího účtu se mu pak podařilo přivlastnit téměř 400 tisíc korun,“ konstatovala mluvčí Rösslerová.

Belinskis je vysoký mezi 170 až 180 centimetry, střední postavy. Má světlou pleť, nakrátko střižené světlé vlasy a šedomodré oči. Informace k jeho pobytu přijme tísňová linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám