Hlavní obsah

Motorkář uháněl Prahou 130 km/h, zatáčku nevybral

– Praha

Dva řidiči ujížděli v sobotu pražským policistům. Ráno stíhali Škodu Superb, jejíž řidič měl v autě stříkačky a věci na krádeže aut, odpoledne se jim snažil ujet zdrogovaný motorkář. Ten na svém stroji ujížděl až 130 km/h.

Foto: Policie ČR

Motorkář nevybral zatáčku a havaroval

Článek

Hlídku zaujal motorkář bez SPZ a rozsvícených světel kolem páté hodiny odpoledne, na nic nečekal a ulicí Sibiřská uháněl rychlostí až 130 km/h do ulice Roosveltova, kde nevybral zatáčku a havaroval. Z nehody vyvázl jen s oděrkami.

„Dechová zkouška byla negativní. Test na přítomnost drog v těle už vykazoval jasně pozitivní výsledek. Řidiče proto hlídka zadržela a převezla na služebnu. Protiprávní jednání devětadvacetiletého muže tak s největší pravděpodobností bude řešit příslušný správní orgán,“ vysvětlila mluvčí policie Hana Jeřábková.

Motorkář ujížděl policistůmVideo: Policie ČR

Škodovku chtěli muži zákona zastavit v Praze 9, protože měla propadlou technickou kontrolu. Řidič ovšem ujížděl ven z Prahy až do obce Nové Jirny. Tam se pokusil o útěk. Jak policisté z evidencí zjistili, muž má blokovaný řidičský průkaz, jelikož se vybodoval. Dezorientovanému řidiči chtěli policisté udělat test na drogy, devětatřicetiletý muž to odmítl.

Překvapení na strážce zákona čekalo v autě. „Bylo tam nářadí potřebné ke krádežím vozidel a také věci pocházející, s největší pravděpodobností, z trestné činnosti. V příruční tašce pak policisté objevili injekční stříkačky a dva pytlíky s bílou krystalickou látkou,“ shrnula Jeřábková.

Šoféra si převzali policisté z Úval, kteří se případem budou dále zabývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám