Hlavní obsah

Holanďanka zahrabala na Jablonecku svou mrtvou matku

– Liberec
Právo, sve

Čeští policisté pomohli holandským kolegům při rozkrytí podivného případu. Ve středu v Kořenově na Jablonecku našli tělo zahrabané osmdesátileté ženy z Nizozemska. Podle policie měla v půlce května už nejspíš mrtvou ženu z Nizozemska do Česka přivézt automobilem její 55letá dcera.

Článek

„Máme důvod věřit tomu, že žena zemřela přirozenou smrtí," řekl ve čtvrtek v Liberci vyšetřovatel z Haagu Erik Tyssen, podle kterého jde o velmi unikátní případ.

V Holandsku je 55letá podezřelá z toho, že se snažila manipulovat a uklidit mrtvolu, za což jí hrozí až dva roky vězení. „Poskytla nám detaily. Bylo ale potřeba, abychom se vydali do Čech a případ došetřili," dodal holandský vyšetřovatel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Čeští policisté případ nevyšetřují. „My jsme byli pouze požádáni o součinnost,“ uvedl krajský náměstek policejního ředitele v Liberci Ondřej Musil a dodal, že stěžejním úkolem českých policistů byla rozsáhlá středeční pátrací akce v Kořenově.

V Kořenově byla na dovolené

„Po hodině a půl dva policejní psi nezávisle na sobě označili místo, kde se ostatky nacházely,“ dodal Musil. Holandští policisté přímo nepotvrdili, že by žena svoji matku do ČR přivezla už mrtvou, ale naznačili, že tomu tak bylo. V Nizozemí po ženě původně pátrali jako po nezvěstné.

„Podezřelá jednala v panické situaci. Nic neplánovala a udělala, co udělala," řekl Tyssen. Kořenov si podle něj vybrala, jelikož zde před lety trávila zimní dovolenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám