Hlavní obsah

Z Mexika přišla poštovní zásilka amfetaminu, ukryli ji v notebooku

Novinky, mik
Praha

Celníci na letišti Václava Havla zajistili poštovní zásilku amfetaminu. Pašeráci jej ukryli do notebooku. Droga směřovala do ČR z Mexika. Případ se stal na konci července, ve čtvrtek o něm informovala mluvčí celní správy Šárka Miškovská.

Celníci našli drogy v notebookuVideo: Celní správa

 
Článek

Zásilka byla odeslána poštou, která je běžně kontrolovaná rentgenem, speciálně vycvičenými služebními psy nebo samotnými celníky.

„Při jedné z těchto kontrol celníci zjistili, že se v jedné ze zásilek nachází notebook, který ve svých útrobách místo PC komponentů ukrývá tři aluminiové sáčky s bílým práškem, které po provedení narkotestu NIK reagovaly pozitivně jako amfetamin. Celková hmotnost drogy i s obaly činila 119,7 gramů,” sdělila Miškovská.

Sáčky s drogou se podrobily odborné expertíze, která určila hmotnost a čistotu drogy.

Foto: Celní správa

Sáčky s drogou se podrobily odborné expertíze, která určila hmotnost a čistotu drogy.

Celníci z Celního úřadu Praha Ruzyně letos odhalili již 195 případů drog v zásilkách.

„Nejčastěji se jedná o přírodní drogy, jako je heroin, hašiš, kokain, opium a marihuana, nebo syntetické drogy, jako je metamfetamin, amfetamin, LSD, extáze a efedrin. Za celý rok 2013 bylo odhaleno 237 případů záchytů drog v poštovní přepravě,” řekla Miškovská.

Odesíláním zásilek obsahujících nelegální látky se člověk může dopustit trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Reklama

Výběr článků

Načítám