Hlavní obsah

Hrozil mladé ženě zabitím syna, protože proti němu svědčila

Právo, jr

Se strachem o život dvouletého syna i o svůj se na policisty ve Valašských Kloboukách na Zlínsku obrátila dvaadvacetiletá žena. Usmrcením dítěte jí na Facebooku hrozil šestadvacetiletý muž za to, že proti němu svědčila na policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž se dozvěděl, že proti němu svědčila v případu jeho další trestné činnosti. Mladá maminka byla vyděšená. Měla strach nejen o svého syna, ale také o svůj vlastní život,“ řekla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Policisté mladíka dobře znali. Nebylo to poprvé, co se jeho jméno objevilo v jejich zorném poli. „Vzhledem k závažnosti případu policisté na nic nečekali a pro muže si rovnou zajeli. Ten si zpočátku vůbec neuvědomoval důsledky svého jednání. Vyhrožování nezapíral, jen vysvětloval, že se jednalo pouze o hádku, která neměla hlubší význam,“ uvedla mluvčí.

Policisté muži sdělili podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování, za který si kvůli své lehkovážnosti může pobýt za mřížemi až jeden rok. „Pokud by ve vyhrožování a slovním napadání mladé ženy pokračoval, mohl by být stíhaný vazebně,“ uzavřela Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám