Hlavní obsah

Sedmdesátiletý řidič nadýchal 3,4 promile, za devět hodin řídil opilý znovu

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z řízení pod vlivem alkoholu si 70letý muž z Klatovska zřejmě příliš starostí nedělá. Během devíti hodin totiž opilý senior usedl za volant hned dvakrát. Za volantem přitom neměl co dělat, od ledna má kvůli vybodování zablokovaný řidičák.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Poprvé strážci zákona zastavili opilého řidiče vozu Hyundai Accent v úterý v 15 hodin v centru Železné Rudy. Že se nejedná o žádného troškaře, prokázala první dechová zkouška.

„Přístroj naměřil 3,41 promile alkoholu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že muž má od začátku roku zablokovaný řidičský průkaz.

O devět hodin později ale železnorudští policisté narazili na seniora ve stejném autě znovu. „Dechová zkouška byla opět pozitivní. Muž nadýchal 2,74 promile alkoholu a opět se podrobil lékařskému vyšetření,“ dodala Ladmanová.

Muž je nyní podezřelý z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Vyfasovat tak může až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám