Hlavní obsah

Kdo je šílený jezdec ze Smíchova? Podnikatel, který má rád rychlou jízdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Marek P., kterého policie podezřívá ze sražení dívky na pražském Smíchově, je podnikatel, jenž má rád rychlou jízdu. Na svém facebookovém profilu se chlubil, že už pár let hraje GTA v ulicích. Narážel tím na nový díl populární hry, kde se získávají body za zločinecké praktiky a zabíjení lidí.

Foto: praha.eu

Situace krátce po nehodě zaznamenaná městskými kamerami

Článek

„Všichni se můžou ze... z novýho gtačka! Hmmm, já už pár let hraju takový malý gtačko venku, takže z toho zas tak odvařenej nejsem,“ napsal 17. září na profilu Marek P.

Jak policie krátce po nehodě zjistila, černé BMW patřilo právě jemu. V autě nenašla žádné zbraně ani drogy. O dva měsíce dřív se muž ze Smíchova na profilu chlubí fotografií tachometru, který ukazuje rychlost auta 270 km/h. Píše k tomu, že nemá čas a jede na Máchovo jezero.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: facebook

Z veřejně dostupných informací na internetu lze zjistit, že mladý muž má od roku 2011 živnostenský list. Jako vykonávané činnosti uvádí přípravu staveniště, zprostředkování velkoobchodu, ubytování, činnosti reklamních agentur a další. Podnikání údajně také vystudoval.

Hrozí mu až šest let

Nehoda se odehrála v úterý po půl páté ráno. Mladá dívka stála na autobusové zastávce, když se z ulice Elišky Peškové vyřítilo černé BMW, které vjelo na chodník a smetlo ji. Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla devastujícím zraněním.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na náměstí Kinských v PrazeVideo: Pro Novinky Filip Mach

Policie v úterý odpoledne zveřejnila fotografii Marka P. a požádala o pomoc při pátrání. Uvedla přitom, že muž má jako poznávací znamení tetování Smíchov a Black Sheep. Mladík se kolem osmé hodiny večer přihlásil na jedné z policejních služeben sám. Nebyl pod vlivem alkoholu ani drog.

Foto: Policie ČR

Tetování na pravé noze

Je podezřelý z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem auta. Hrozí mu za to až šest let vězení. Obviněn zatím nebyl. Další informace k případu policie zatím nezveřejnila.

Řidič srazil dívku v BMW, pak uteklVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám