Hlavní obsah

Opilec zavolal na linku 158 a chtěl s policisty závodit, naboural jim auto

Novinky, mik
Brno

Šestadvacetiletý řidič v Brně se kuriózním způsobem mstil policii za odebrání řidičského průkazu. V úterý ráno zavolal na tísňovou linku se slovy, že chce závodit. Událost skončila zraněním dvou městských policistů a nabouraným policejním vozidlem, uvedla mluvčí policie Andrea Straková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Šestadvacetiletý řidič byl pod vlivem alkoholu a při dechové zkoušce nadýchal 1,86 promile. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a převezli ho na služebnu k dalšímu šetření. Mladík s naměřenou hodnotou souhlasil a lékařské vyšetření nežádal. Po převzetí předvolání z obvodního oddělení odešel,” oznámila Straková.

Kolem třetí hodiny ráno překvapil policisty telefonát z tísňové linky. „Řekl, že sedí v autě na mostě v Maloměřicích a že je bez řidičského průkazu. Požadoval na místo hlídku, se kterou chce závodit,” řekla Straková. Na místo se jeli podívat policisté v civilu, muž tam ale nebyl.

„Za půl hodiny ovšem policisté na operačním středisku přijali další oznámení, že v ulici Běhounské řidič ve vozidle Fiat Punto úmyslně naboural do zaparkovaného policejního vozidla a vzápětí ještě čelně narazil do projíždějící hlídky strážníků Městské policie. Oba strážníci skončili v nemocnici,” sdělila Straková.

Opilý muž skončil okamžitě v policejní cele. Událost vyšetřují policisté. Za nerozumné chování hrozí mladíkovi obvinění z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám