Hlavní obsah

Policie našla většinu pneumatik z ukradeného kamiónu

– Olomouc

Policisté našli většinu z 1500 pneumatik, které byly naloženy v kamiónu ukradeném z parkoviště soukromé firmy v Olomouci. Kamión policisté našli už v pondělí. Po pachatelích netradiční krádeže policie nadále pátrá. Novinářům to v pátek řekl vrchní komisař z olomouckého ředitelství policie Jiří Kubák.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Díky našim poznatkům se podařilo pneumatiky dohledat a zajistit. Chybí pouze 21 pneumatik. Škoda tak byla eliminována," uvedl Kubák, který kvůli vyšetřování zatím nechtěl zveřejnit další podrobnosti včetně informací o pátrání po pachatelích této krádeže. Uvedl pouze, že pneumatiky byly nalezeny na Olomoucku.

Plně naložený kamión zmizel z parkoviště v objektu firmy v ulici J. V. Pavelky v Olomouci. Pachatel ukradl zaparkované auto značky Scania s přívěsem Panav a nákladem 1483 pneumatik různých druhů a rozměrů. V pondělí odpoledne byl kamion nalezen u solných mlýnů v Olomouci, avšak bez pneumatik.

Pachatelům šlo zřejmě pouze o pneumatiky, jejichž cena se může na trhu pohybovat kolem dvou miliónů korun. Podle policie je podobný případ ojedinělý. Celkovou hodnotu kamiónu s nákladem pneumatik policisté vyčíslili na 3,6 miliónu korun. Pachateli hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

V Olomouci zmizel kamión, byl plný pneumatik

Nevšední případ řeší od neděle policisté v Olomouci. Nahlášena jim byla krádež kamiónu s přívěsem, který byl plný pneumatik. Událost se stala někdy v noci na...

Výběr článků

Načítám