Hlavní obsah

Šestiletý chlapec spadl ze skály v Českém ráji

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

O štěstí mohou hovořit dvaačtyřicetiletý muž a šestiletý chlapec, kteří se v pátek krátce po poledni zřítili z vyhlídky profesora Hakena v Prachovských skalách na Jičínsku. Oba vyvázli jen s lehčími zraněními.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Záchranáři dostali informaci o pádu chlapce. Spolu s ním se z přibližně 17metrové výšky zřítil rovněž dvaačtyřicetiletý muž, který se ho zřejmě snažil zachytit,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Ivo Novák.

Jejich pád pokračoval ještě několik metrů po prudkém šikmém svahu. Vzhledem k tomu, že místo nehody se nachází ve složitém terénu, byl ihned vyslán vrtulník. Ten ale nemohl přistát, proto pilot vysadil posádku doplněnou o hasiče poblíž.

„Zdravotníci na místě zjistili, že oba zranění jsou při vědomí a podle prvotního vyšetření utrpěli pohmožděniny a nezávažná poranění končetin,“ pokračoval Novák.

Oba zraněné záchranáři postupně pomocí lanového podvěsu transportovali k připravené sanitce. Starší z dvojice byl následně převezen k dalšímu vyšetření na chirurgickou ambulanci nemocnice v Jičíně.

Chlapce záchranáři vzhledem k výšce pádu převezli letecky do traumacentra ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Oba zranění byli při předávání v nemocnici mimo ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám