Hlavní obsah

Bartošové k sebevraždě nikdo nepomáhal, opilá nebyla, oznámila policie

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Pražská policie v pátek zveřejnila závěry vyšetřování smrti zpěvačky Ivety Bartošové. Podle nich se na smrti nepodílela žádná další osoba, ani jí nikdo k sebevraždě nepomáhal. Zpěvačka v době, kdy se rozhodla zemřít, nebyla pod vlivem alkoholu. Vyšetřovatel proto případ ve čtvrtek odložil.

Foto: Michaela Feuereislová

Policisté na místě tragické události

Článek

Vyšetřování a znalecké zkoumání prokázaly, že Bartošová na konci dubna odešla sama a dobrovolně z domu k rybníku a následně k trati. Strojvedoucí, který jel směrem na Benešov, policii popsal, že uviděl člověka v kolejišti, okamžitě použil rychlobrzdu a začal troubit. Chodec ale podle jeho slov zareagoval tak, že se položil napříč kolejištěm.

„Střetu již strojvedoucí nemohl zabránit a vlak do ležícího těla narazil. Kriminalisté na místě okamžitě zjišťovali totožnost zemřelé, kdy bylo pojato podezření, že by se mohlo jednat o zpěvačku Ivetu Bartošovou. Následně provedená DNA expertiza totožnost zpěvačky potvrdila. Po ohledání místa činu bylo tělo převezeno do Ústavu soudního lékařství k provedení soudní pitvy,“ popsala další postup vyšetřovatelů mluvčí policie Andrea Zoulová.

Iveta Bartošová zemřela na železniční trati u Uhříněvsi Video: Novinky

Vyšetřování neodhalilo, že by se na smrti podílela jiná osoba, ani další skutečnosti, které by vedly k podezření ze spáchání trestného činu. Policisté vyslechli desítky osob, svědků, kteří měli vztah jak k místu neštěstí, tak k Ivetě Bartošové.

Žádné stopy po sebeobraně 

„K případu bylo učiněno několik trestních oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy, či trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele, kterými se policejní orgán také zabýval,“ konstatovala Zoulová.

Lidé přinášejí květiny k domu Ivety Bartošové Video: Novinky

Na těle Bartošové nebyly podle policie žádné stopy po sebeobraně či napadení. „Bezprostřední příčinou smrti bylo drtivé poranění hlavy, drtivé poranění chodidla, drobné oděrky a podkožní krevní výrony, přičemž tato poranění vznikla působením tupého násilí velké intenzity, a lze je velmi dobře vysvětlit přejetím koly vlakové soupravy s následným smýknutím těla,“ shrnula mluvčí policistů.

Podle ní toxikologický rozbor ukázal, že zpěvačka nebyla pod vlivem alkoholu ani jiných těkavých látek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám