Hlavní obsah

Případ učitele, který v Raškovicích zastřelil žákyni, míří k soudu

Právo, Aleš Honus
Frýdek Místek

Jednatřicetiletý muž obviněný z loňské dvojnásobné vraždy v Raškovicích na Frýdecko-Místecku míří k soudu. Hlavní líčení s učitelem, který zastřelil svou sedmnáctiletou žákyni a jejího dědečka, začne ve středu u Krajského soudu v Ostravě. Obžaloba potvrzuje, že motivem střelby byla skutečnost, že studentka neopětovala jeho milostné vzplanutí. Proto se rozhodl zavraždit nejenom ji, ale i její příbuzné.

Foto: Novinky

Místo střelby v Raškovicích

Článek

Obžaloba potvrzuje, že ženatý učitel frýdecko-místecké střední školy se snažil od září minulého roku navázat milostný vztah se svou žákyní. „Navzájem si měli svěřovat informace týkající se jejich soukromého života, ale zájem dívky o kontakt s obviněným později opadal,“ uvedl státní zástupce v obžalobě.

Foto: Policie ČR

Policisté našli doma u obviněného střelce z Raškovic šest zbraní a šest tisíc nábojů. Další tři krátké střelné zbraně použil při vraždách

Učitel, zklamaný z neopětované lásky a zároveň ve velkých obavách o svou profesní budoucnost a osud svého manželství, pak podle obžaloby začal rozvíjet úvahy o důrazné odplatě spočívající v usmrcení dívky i jejích rodinných příslušníků.

Místo střelby v Raškovicích na FrýdeckomísteckuVideo: Jiří Forman, Novinky

Sebevražda byla jen demonstrativní  

Následně se 4. listopadu ozbrojil zbraněmi, které měl v legálním držení, a šel do školy, kde se ještě naposledy snažil o usmíření s dívkou, která ho ale opět odmítla. Rozrušený muž se pak nechal ze zdravotních důvodů uvolnit ze zaměstnání a odjel taxíkem do Raškovic, kde se pohyboval kolem bydliště žákyně. Ve chvíli, kdy se dívka objevila u domu, začal střílet po ní i po jejích příbuzných, kteří vyběhli ven.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Prostřelené okno domu, kde se stala vražda.

Střelným zraněním podlehla jak sedmnáctiletá dívka, tak její třiasedmdesátiletý dědeček. Vážné zranění utrpěla také jednasedmdesátiletá babička. „Muž následně z místa činu odešel na blízkou autobusovou zastávku, kde byl zadržen zásahovou jednotkou policie,“ píše se obžalobě, kterou začne projednávat soud.

Muž se následně pokusil ve vazební věznici, kde čeká na proces, o sebevraždu. Spolykal větší množství léků a skončil v péči lékařů Městské nemocnice Ostrava. Pokus o sebevraždu byl ale neúspěšný a nelze vyloučit, že byl jen demonstrativní. Lékaři vězni pouze vypumpovali žaludek a ještě v tentýž den ho eskorta převezla zpátky do vazební věznice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám