Hlavní obsah

Policie obvinila bývalého ředitele Pražských služeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie po středečním zásahu v Pražských službách obvinila někdejšího obchodního ředitele firmy Tomáše Kolingera, kterého během čtvrtka vyslýchá. Uvedla to Česká televize. Policisté si při zásahu z firmy odnesli některé dokumenty.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sídlo Pražských služeb, kde zasahovala protikorupční policie

Článek

ČT s odkazem na advokáta Eduarda Brunu uvedla, že by výslech Kolingera mohl trvat i několik hodin.

Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová a protikorupční policie Jaroslav Ibehej řekli, že zatím k případu nemohou poskytnout bližší informace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Už na začátku roku si detektivové Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) vyžádali materiály týkající se dřívějších rozhodnutí pražských radních, která byla spojena s Pražskými službami, které město většinově vlastní. Praha prostřednictvím Pražských služeb dokončuje roky připravovaný obchod, v jehož rámci firmu zcela ovládne.

Zhruba 800 miliónů korun by měla za svůj podíl získat společnost Northward Holding Limited, která před časem koupila pětinu akcií Pražských služeb od skupiny Natland.

Náměstek primátora Jiří Vávra ve středu řekl, že zásah nemá nic společného s akvizicí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám