Hlavní obsah

Rodina našla milión ve dřevníku

Právo, Vladislav Prouza

Šok čekal majitelku rodinného domu z malé obce u Hořic v Podkrkonoší, když přivolaný zámečník otevřel domácí trezor. V něm žena ukrývala v různých měnách veškeré rodinné úspory. Trezor, od něhož předtím marně sháněla klíč, zel prázdnotou. Peníze v hodnotě téměř miliónu korun se zdály nenávratně ztracené.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přemýšlela, kdo mohl statisícové úspory vzít. Když postupně vyloučila členy rodiny včetně nemocného manžela, oznámila krádež policii,“ popsala policejní mluvčí Hana Klečalová. Případ začali vyšetřovat jičínští kriminalisté.

„Nic ovšem nenasvědčovalo tomu, že by se do domu někdo vloupal. Dveře a okna byly neporušené a ani zámky nenesly stopy násilí. Zkušený kriminalista, který se případem od samého začátku velmi intenzivně zabýval, došel k závěru, že peníze musel vzít někdo z rodiny,“ popsala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Indicie ukazovaly na nemocného manžela. Muže našla manželka v době, kdy peníze zmizely, bezvládně ležet venku za stodolou.  Nezbylo tedy nic jiného než svolat celou rodinu včetně dětí a začít hledat. Všichni společně prohledali rozlehlou usedlost metr po metru.

Úspěch se dostavil po několika hodinách. Peníze našli schované ve dřevníku. „I když se to zprvu zdálo nepravděpodobné, peníze opravdu vzal z trezoru nemocný manžel. Na zprávu o jejich nálezu nereagoval a rodině i policistům tvrdil, že o ničem neví. Přitom se na nikoho z nich nepodíval a jen pronesl, že si chtěl něco koupit,“ doplnila Klečalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám