Hlavní obsah

Kašlu na vás, košťata, zvolal na policisty útočník, který zmlátil dva muže

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

S agresivním útočníkem měli co dočinění pražští policisté v pondělí v Papírenské ulici. Muž tam rozbil výlohu, zmlátil strážného a na útěku si troufl ještě na chodce. Policisté proti němu použili slzák, který se ovšem minul účinkem. Zpacifikovali ho až teleskopickým obuškem.

Foto: Policie ČR

Útočník bude muset projít psychiatrickým vyšetřením

Článek

„Hlídka v areálu našla poškozené vstupní dveře a šedesátiletého strážného s pohmožděninami v obličeji. Pracovník ostrahy velmi špatně komunikoval, pouze jim sdělil, že ho brutálně napadl agresivní holohlavý muž, bil ho pěstmi do hlavy, kopal jako smyslů zbavený a z místa pak ujel na jízdním kole,“ řekla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Chtěl projet uzavřeným areálem, já ho tam ale odmítl pustit, tak začal křičet a pak mě napadl.
napadený vrátný

Strážci zákona ho vyrazili hledat a záchranáři si vzali na starost vrátného. Během několika minut polonahého útočníka zahlédli. Ten okamžitě zaujal bojový postoj a kopal kolem sebe. Na výzvy reagoval po svém: „Kašlu na vás, košťata!“

Hlídka mu proto do očí nastříkala slzák, který se minul účinkem, a tak přišel na řadu teleskopický obušek. „Policisté museli provést obuškem takzvaný navolňovací úder a za pomoci páky ho svedli na zem,“ popsala Rösslerová. Muž poté putoval na služebnu.

Foto: Policie ČR

Rozbitá výloha

Napadený strážný policistům při výslechu uvedl: „Útočníka znám od vidění. Chtěl projet uzavřeným areálem, já ho tam ale odmítl pustit, tak začal křičet a pak mě napadl.“ Přístroj na měření alkoholu ukázal přes dvě promile. Policisté později zjistili, že agresor po svém útěku napadl také mladíka, který kouřil před domem v Papírenské ulici.

„Muž byl od roku 2003 celkem osmkrát soudně trestaný, a to za násilnou trestnou činnost. Má na svědomí trestné činy jako ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Nyní mu přibylo obvinění z pokusu o těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci,“ doplnila mluvčí policistů.

Útočníkovu psychiku posoudí před soudem ještě psychiatři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám