Hlavní obsah

Děsivá příčina nehody u Ostravy: Nevinnou osádku auta přimáčkl kamión

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Podrobnosti k úterní tragické nehodě v Klimkovicích u Ostravy, při které zemřeli dva lidé v osobním autě, zveřejnila ve středu ráno policie. Do automobilu na křižovatce v plné rychlosti narazil kamión, který auto v plné rychlosti přimáčkl k jinému nákladnímu autu, které stálo před ním. Nic netušící osádka zcela zdeformovaného osobního auta nehodu nemohla přežít.

Foto: Záchranná služba Moravskoslezského kraje

Ze zcela zdeformovaného osobního auta byl vyproštěn mrtvý řidič i jeho spolujezdec.

Článek

Mluvčí policie Gabriela Holčáková upřesnila, že tři vozidla jela ve stejném směru po průtahu městem od Ostravy do Bílovce. V prostoru křižovatky s Lagnovskou ulicí řidič nákladního auta přibrzdil a začal odbočovat doleva. Za ním zastavilo osobního auto značky Opel Kadett, do kterého zezadu ve velmi vysoké rychlosti narazil kamión značky DAF.

„Došlo k nárazu značné intenzity, který zapříčinil i výraznou deformaci osobního vozu,“ uvedla mluvčí s tím, že po nárazu automobily posunuly odbočující nákladní auto o několik metrů vpřed. Při nehodě zemřel pětatřicetiletý řidič osobního auta a jeho o šest let starší spolujezdec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Viníkem nehody je 41letý cizinec. „Pravděpodobně jel rychlostí zjevně vyšší, než je v místě dovoleno, a zřejmě nevěnoval náležitou pozornost situaci v silničním provozu,“ sdělila mluvčí.

Policie cizinci na místě zadržela řidičský průkaz a nyní si vyžádá znalecké posudky. „Příčiny dopravní nehody jsou i nadále předmětem prověřování. Přivítáme jakékoli další informace případných svědků události na lince 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám