Hlavní obsah

Lékaři probudili zpěváka Michala Hrůzu z umělého spánku

Právo, Novinky, špu, hon
Aktualizováno

Těžce zraněného zpěváka a skladatele Michala Hrůzu lékaři v ostravské městské nemocnici probudili z umělého spánku. V něm ho udržovali po náročné operaci, kterou musel podstoupit, když ho dva mladíci napadli v noci na 17. července ve Stodolní ulici. Třiačtyřicetiletý hudebník při potyčce utrpěl poranění mozku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák a skladatel Michal Hrůza

Článek

„U zpěváka Michala Hrůzy došlo k probuzení z umělého spánku. Jeho stav je stabilizován. Děkujeme všem za projevenou podporu, které si velmi vážíme," uvádí se na internetových stránkách zpěváka.

„Mohu potvrdit, že došlo k probuzení pacienta z umělého spánku. Jeho stav je stabilizovaný, více nemůžeme s ohledem na přání rodiny sdělit,“ řekla Právu mluvčí Městské nemocnice Ostrava Magda Otáhalová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Probuzení zpěváka Novinkám bez podrobností potvrdila i jeho manažerka Martina Tůmová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Místo, kde Michal Hrůza asi po potyčce zůstal ležet.

Michal Hrůza původně působil jako frontman kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba s řadou hitů jako Zejtra mám, 1+1 či Krasohled. V roce 2006 musel z rozhodnutí spoluhráčů kapelu opustit. Na koncertech ale dosud stále hrál písně z repertoáru své bývalé kapely. Je také autorem písně ze seriálu Vyprávěj a hudby k filmu Lidice.

Hrůza po koncertě na Festivalu v ulicích trávil noc v jednom z barů ve Stodolní ulici. Po půlnoci na 17. července se před jedním z nich dostal do konfliktu se dvěma mladíky ve věku 18 a 19 let, kteří se spolu prali. Zpěvák je podle svědků chtěl uklidnit. Když se mu to nepodařilo, rozhodl se zavolat policii.

Videoklip: Michal Hrůza - Namaluj svítání

V tom okamžiku jej oba mladíci napadli. Policie je dopadla za pár dnů. Obviněni byli z vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví. Oba skončili ve vazbě a hrozí jim až dvanáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám