Hlavní obsah

Za odháčkování dívek hrozí guru Járovi až dvanáct let, před spravedlností prchá

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Guru Jára alias nadsamec Óm, muž vyvolený, předurčený k odháčkování. Těmito výrazy se častoval a častuje třiačtyřicetiletý Jaroslav Dobeš z Petrova na Slovácku, který již od roku 2004 podle obžaloby veřejně znásilňoval mladé dívky na svých seminářích esoterické školy Poetrie.

Foto: Policie ČR

Uprchlý Jaroslav Dobeš.

Článek

Krajský soud ve Zlíně v pondělí otevřel kauzu, ve které řeší případnou vinu nejen Dobeše, ale i jeho blízké spolupracovnice a spolupachatelky, čtyřicetileté Barbory Pláškové ze Zlína. Oběma hrozí nepodmíněný trest ve výši pěti až dvanácti let.

Podle obžaloby měli ve spolupachatelství znásilnit osm mladých dívek. Guru Jára je navíc obžalován i za pomluvu.

Dobeš ani Plášková se k soudu nedostavili. Již dlouhé roky pobývají v jihovýchodní Asii. Proces je s nimi veden jako s uprchlými.

Nevěděla jsem, co je odháčkování. Nemohla jsem se pohnout, měla jsem křeče a svědění v prstech.
poškozená

Nic bližšího o obžalované dvojici nevědí ani jejich přidělení obhájci. „Nevím, kde se nachází můj klient, nekomunikuje. Neznám proto ani jeho názor,“ sdělil Dobešův obhájce Libor Knot.

Pomáhaly lektorky 

Dobeš dívky podle obžaloby ve vybraných objektech zneužíval v jejich pozměněném stavu vědomí, do kterého je dostávaly jeho lektorky holotropním dýcháním a drážděním citlivých míst. Poté na nich měl vykonat soulož.

„Nevěděla jsem, co je odháčkování. Nemohla jsem se pohnout, měla jsem křeče a svědění v prstech. Bolelo to. Dělala jsem, co říkal,“ uvedla jedna z dívek.

Foto: Právo

Náhled webové stránky Jaroslava Dobeše

Další ve čtené výpovědi hovořila obdobně: „Fyzicky jsem byla ve stavu úplného vyčerpání. Nedávali nám na semináři příliš najíst ani napít, spali jsme jen málo. Ležela jsem na zemi v tričku a kalhotkách. O tom, co se ve skutečnosti dělo, jsem neměla tušení. Myslela jsem si, že ten tlak byl způsobený krystalem, který mi Dobeš zasunul do vaginy. Až později jsem se od Barbory Pláškové dozvěděla, že nešlo o krystal, ale o znásilnění. Byla jsem z toho v šoku,“ uvedla další z dívek.

Intimní očista

Takzvané odháčkování mělo podle Jaroslava Dobeše znamenat intimní energetickou očistu dívek od minulých vztahů, která podle něj vychází z tantrické nauky. Ženám tvrdil, že jejich problémy jsou způsobené háčky, které v nich zanechali jejich bývalí partneři a které jim následně neumožňovaly plnohodnotný partnerský život.

O tom, jak ale jednotlivé žačky bude odháčkovávat, se mnoho z nich dozvědělo až při samotném sexuálním aktu, který byl vyvrcholením několikadenního semináře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám