Hlavní obsah

Policisté viní sedmiletého chlapce, že na tříkolce nedal přednost autu

– Domažlice
Právo, pab

Sedmiletého chlapce na tříkolce porazila v sobotu v Holýšově na Domažlicku řidička osobní auta. Nehoda se stala na křižovatce ulic Husova a Na Radosti. Policisté viní školáka, že nerespektoval dopravní značku Dej přednost v jízdě. Podle dopravního psychologa Karla Havlíka dítě v tomto věku nemůže znát značky, natož aby bylo schopné vyhodnotit dopravní situaci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Chlapec řídil v ulici Na Radosti dětskou tříkolku a na křižovatce nedal proti příkazu dopravní značky Dej přednost v jízdě přednost v jízdě osobnímu automobilu hyundai, který ve směru z centra směrem na obec Dolní Kamenice řídila pětačtyřicetiletá řidička,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ke srážce došlo na hlavní silnici v jízdním pruhu osobního automobilu. „Při dopravní nehodě se hoch lehce zranil. Škodu na autě policisté vyčíslili na 500 korun, na tříkolce škoda nevznikla. Zkouška na alkohol u řidičky byla negativní,“ doplnila Brožová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chlapec je podle ní dále podezřelý, že za jízdy nepoužil ochrannou přilbu a že jako dítě mladší 10 let jel na silnici bez dozoru osoby starší 15 let.

„Děti začínají s dopravní výchovou ve12 letech. V sedmi si většina z nich plete ještě pravou a levou stranu. Navíc jsou vzrůstem malé a dopravní značky nemají ani v zorném poli,“ doplnil psycholog Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám