Hlavní obsah

Vlaky jezdí mezi Kolínem a Prahou po jedné koleji, výhybku se zatím nepodařilo opravit

Kolín
Aktualizováno

Nedělní nehoda rychlíku, který poškodil výhybku, bude zřejmě blokovat hlavní železniční trať mezi Prahou a Kolínem až do úterního poledne. Všechny osobní vlaky budou v pondělí do 19:15 v úseku mezi Velimí a Kolínem nahrazeny autobusovou dopravou. Rychlíky pojedou odklonem přes Nymburk nebo Lysou nad Labem, některé budou místo nehody projíždět po jedné koleji. Vlaky nabírají zpoždění až 30 minut.

Foto: Čtenář Novinek

Vlaky zastavily na poslední chvíli.

Článek

"Výhled je zatím takový, že do zítřejších 12:00 se bude jezdit po jedné koleji," řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Pokud by podle ní výhybka nebyla opravena ještě v úterý, zavedly by České dráhy stejné opatření jako v pondělí.

Provoz na železničním koridoru mezi Prahou a Kolínem byl v neděli zhruba od 17:45 do 22:30 zcela zastaven. Rychlík jedoucí z Prahy do Vsetína ve stanici Velim projel návěstím zakazujícím jízdu a poškodil výhybku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Podle Drážní inspekce rychlík vjel do cesty připravené pro osobní vlak jedoucí z Kolína do Prahy. Obě soupravy od sebe dělilo při zastavení jen 27 metrů. Škoda na trati byla vyčíslena na 400 tisíc korun.

Strojvedoucí vlaku je podezřelý z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Pokud by byl odsouzen, hrozí mu až pět let vězení nebo zákaz činnosti, řekla mluvčí kolínské policie Martina Fejfarová.

Po trati mezi Prahou a Kolínem jezdí dálkové spoje, včetně mezinárodních rychlíků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám