Hlavní obsah

Vysoké teploty a sucho způsobily čtyři požáry v Olomouckém kraji

Přerov

Vysoké teploty a extrémní sucho se v sobotu podepsaly na několika požárech, které museli hasiči likvidovat v Olomouckém kraji. Zasahovali na čtyřech místech u požárů polí, strnišť či trávy. Největší z nich likvidovali hasiči u Podolí nedaleko Mohelnice na Šumpersku, kde oheň zasáhl deset hektarů. Hořelo také v Radslavicích či v Úsově. Uvedl to mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Vysoké teploty a extrémní sucho se v sobotu podepsaly na několika požárech, které museli hasiči likvidovat v Olomouckém kraji.

Článek

Události se obešly bez zranění. U Podolí přijelo oheň likvidovat devět hasičských jednotek. "Požár z větší části strniště se vlivem silného větru nebezpečně rozšiřoval k nedalekému lesu a zčásti se do něj plameny po chvíli dostaly," uvedl mluvčí hasičů. Hasiči podle něj zůstanou na místě ještě delší dobu.

V Radslavicích na Přerovsku shořelo během žní 3,5 hektaru pšenice. Za požárem podle Hošáka stojí vysoké teploty a extrémní sucho. V Bystrovanech na Olomoucku zasáhl požár strniště na ploše 1,5 hektaru. Ve Věrovanech na Olomoucku likvidovali hasiči požár suché trávy.

Škody způsobené požáry budou vyčísleny dodatečně.

Reklama

Výběr článků

Načítám