Hlavní obsah

Muž s knírem prodával cizí vilu v Dejvicích za 20 miliónů

Hradec Králové

Královéhradečtí policisté pátrají po muži, který se v minulém roce vydával za majitele nemovitosti v hodnotě 20 miliónů korun, kterou chtěl prodat cizincům. Zfalšoval i doklady, aby jednání se zájemci a bankami bylo důvěryhodnější.

BEZ KOMENTÁŘE: Falešného majitele domu zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu, který se stal v období února až července roku 2013, informovala v pátek Novinky mluvčí policie Ivana Ježková.

Muž si vytipoval dům v Praze-Dejvicích a vystupoval jako jeho majitel. „Podle zjištění vyšetřovatelů při jednání s několika pražskými bankami za účelem založit účty používal falešné osobní doklady na jméno skutečného majitele nemovitosti. V úmyslu nemovitost prodat jednal i na různých dalších úřadech a svým podvodným jednáním měl v úmyslu poškodit majitele minimálně o 20 miliónů korun,“ uvedla Ježková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Muž se šedivými vlasy s knírem ve věku 50–60 let se zároveň pokoušel získat úvěr k zajištění nemovitosti ve výši 10 miliónů korun.

Foto: Policie ČR

Svědek, kterého chce policie vyslechnout

Ve společnosti podezřelého se pohyboval také mladší muž, jehož svědectví je pro policisty důležité. Informace o obou mužích přijme linka 158 nebo vyšetřovatelé na čísle 974 522 447.

Reklama

Výběr článků

Načítám