Hlavní obsah

Krejčířovi se nepodařilo zpochybnit exekuci

Brno

Uprchlému podnikateli Radovanu Krejčířovi se nepodařilo zpochybnit u Nejvyššího soudu (NS) exekuci nařízenou kvůli pohledávce téměř 50 miliónů korun. Soud dovolání Krejčíře i jeho manželky Kateřiny odmítl stručným dvoustránkovým usnesením. Exekuci nařídil Okresní soud Praha-západ, podle Krejčířových k tomu však byl oprávněný Obvodní soud pro Prahu 2. O výsledku řízení ve čtvrtek informoval mluvčí NS Petr Knötig.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Věřitelem v exekuční kauze je společnost Frymis z Frýdku-Místku, která vystupovala jako poškozená v kauze podvodných transakcí s akciemi Teplárny Otrokovice. Výše pohledávky je 47,8 miliónu korun plus příslušenství.

Podvod s akciemi otrokovické teplárny je jen jednou z Krejčířových trestních kauz. Koncem loňského listopadu mu Vrchní soud v Praze uložil souhrnný trest 10,5 roku vězení, přičemž naposledy projednávané provinění se týkalo více než půlmiliardového daňového úniku. Čelí ještě obžalobě z přípravy vraždy celníka a dalších trestných činů.

Miliardář policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce, od dubna 2007 pobývá v Jihoafrické republice, kam přicestoval na falešný pas. České úřady se od té doby neúspěšně snaží o jeho vydání. Krejčíř je momentálně v jihoafrické vazbě, tamní justice se zabývá jeho údajným angažmá v organizovaném zločinu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Média v minulosti uvedla, že hrozba exekuce se vznáší – vedle jiného majetku – také nad Krejčířovou vilou v Černošicích u Prahy. V rezidenci je tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště nebo akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám