Hlavní obsah

Sršni na Sokolovsku pobodali zahrádkáře, ten zraněním podlehl

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kynšperk nad Ohří

V Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku pobodali ve středu v podvečer sršni zahrádkáře. Na muže zaútočili na jeho zahrádce. I přes včasnou pomoc ostatních zahrádkářů a policie muž na následky četných bodnutí hmyzu zemřel. O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Foto: Profimedia.cz

Hnízdo sršňů. Ilustrační foto

Článek

Muž údajně bezprostředně po pobodání upadl do bezvědomí. Místní zahrádkáři  okamžitě po útoku začali s jeho resuscitací.

„Policejní hlídka je po příjezdu na místo vystřídala a pokračovala v resuscitaci až do příjezdu rychlé záchranné služby,“ uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přes veškerou snahu muž nakonec vážným zraněním podlehl.

Sršeň je největší druh vosy, největší jedinci mohou dorůst až do délky 4,5 centimetru. Navzdory všeobecnému povědomí je sršeň mírumilovný a neškodný živočich. K útoku se uchýlí pouze v případě, že je ohrožen on nebo jeho hnízdo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám