Hlavní obsah

Řidič, který smetl v Praze šest chodců, byl obviněn ze tří trestných činů

Praha

Kriminalisté obvinili 26letého Rusa, který v neděli v Praze srazil šest chodců, ze tří trestných činů, za které mu hrozí až osm let vězení. Soud poslal muže do vazby.

Foto: Dominik Zítka

Foto z místa nehody

Článek

„Muž si vyslechl obvinění z trestných činů neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví s trestní sazbou odnětí svobody ve výši až osm let,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Soud v úterý odpoledne poslal na návrh policie podezřelého cizince do vazby. Mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová ČTK řekla, že byla uvalena takzvaná útěková vazba. Tu soudy obvykle ukládají z obavy, že podezřelý uprchne nebo se bude skrývat, aby se tak trestnímu stíhání nebo trestu vyhnul.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nehoda se odehrála v neděli ráno v Hybernské ulici. Řidič narazil do zaparkovaného auta, které odmrštil na chodník. Tam se zrovna nacházela skupina čtyř mužů a dvou žen. Chodci byli středně těžce zraněni. [celá zpráva]

Šofér utekl, policisté ho ale zanedlouho dopadli také díky tomu, že v autě nechal doklady. Nadýchal 1,47 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám