Hlavní obsah

Matka ujížděla s dcerou po D1 rychlostí 190 km/h

Právo, pch

Hodně drsnou vzpomínku na prázdniny si z noci na pondělí odnese malá školačka z Brna. Stala se totiž svědkem policejní honičky, kterou vyvolala její matka rychlou jízdou po dálnici. Ta v autě navíc vezla i celostátně hledaného muže. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Akční představení odstartoval policejní radar, který před druhou hodinou v noci naměřil vozu Mercedes-Benz, projíždějícímu po 130. kilometru D1 ve směru na Brno, rychlost 190 km/h. Policejní hlídka se vzápětí pokusila vůz zastavit, na světelné znamení však auto odpovědělo riskantní a nebezpečnou jízdou.

Po více než deseti kilometrech sjel u Velkého Meziříčí vůz z dálnice a odbočil na čerpací stanici, kde ho policisté zastavili. Jeho osádka byla nejspíš tak trochu překvapením. Za volantem seděla 35letá žena z Brněnska, na zadním sedadle její dcera, dítě v mladším školním věku, a dále byl ve voze 37letý muž v celostátní policejní evidenci. Soudní příkaz k jeho zatčení byl vydán v polovině května.

Hledaného muže policisté zatkli a eskortovali k brněnskému soudu, řidička měla co vysvětlovat na policejním oddělení. Ze spáchaných dopravních přestupků se brzy bude zodpovídat ve správním řízení a další nepříjemnosti ji čekají při jednání s orgánem sociálněprávní ochrany dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám