Hlavní obsah

Umlátil bývalou přítelkyni pánví, soud mu zmírnil trest o dva roky

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kamarádka ho nechtěla odvézt za matkou, a tak vzal Milan Kaminski (44) 1,5kilovou pánev a nic netušící ženu umlátil k smrti. Odvolací soud mu v úterý snížil trest z šestnácti na 14 let.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Milan Kaminski před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Článek

„Obžalovaný nejednal s rozmyslem ani po předchozím uvážení,” vysvětlil zmírnění trestu předseda senátu Tomáš Zelenka. Podotkl, že i sám Kaminski ve svém závěrečném návrhu označil své jednání za neomluvitelné a zavrženíhodné.

Obhájce Kaminského odvolání postavil na údajně nedostatečném posouzení jeho osobnosti soudními znalci. Podle advokáta nebyl před rozsudkem v Ústí nad Labem dostatečně vyšetřen a navrhl odvolacímu soudu rozsudek zrušit a vrátit na krajský soud k novému projednání.

Kaminski před soudem hovořil o činu ve smyslu, že to byl pouze zákon akce a reakce. Tvrdil, že ho zavražděná k takovému jednání vyprovokovala.

K vraždě se přiznal

„Šlo jí jenom o to, mě z nějakého důvodu vyprovokovat. A to se jí bohužel povedlo. Byla to nesmyslná akce. V šílený situaci jsem spáchal šílenou věc. Ale tu situaci jsem nevyvolal. Nevnímám to jako vraždu. Prostě jsem se v tu chvíli zbláznil,” tvrdil Kaminski před soudem.

Vražedný útok se stal loni v listopadu v Kadani. Večer předtím se spolu pohádali, protože Kaminski chtěl, aby ho přítelkyně odvezla za jeho matkou do Německa. Ona to odmítla, tak na ni vzal ráno pánev a doslova ji umlátil k smrti.

K vraždě se přiznal, tvrdí, že ji rozhodně neměl naplánovanou. Když ženu umlátil, osprchoval se a krvavé oblečení spláchl do záchodu. Pak si prý chvíli hrál s kočkou a šel se udat na policejní stanici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám