Hlavní obsah

Nezáleží mi na životě, budu zabíjet, vyhrožoval dopadený útočník

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražští detektivové dopadli agresivního bezdomovce, který v dubnu pobodal v centru muže a ženu. Pachatel s policisty nespolupracuje a vyhrožoval, že když se dostane na svobodu, bude vraždit. Soudce ho proto poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Policisté zveřejnili fotografie pachatele, hledají svědky.

Článek

Násilníka se podařilo dopadnout díky medializaci případu, kdy ho poznala žena, která informace o jeho totožnosti předala kriminalistům. Pětapadesátiletý Slovák byl již sedmkrát trestán pro násilnou trestnou činnost. Podle policie je vznětlivý a agresivní.

„Při výslechu například uvedl, že už mu nezáleží na životě, a že když ho policisté pustí na svobodu, tak je schopný klidně někoho pobodat nebo zabít,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník pořezal v centru Prahy dva lidi Video: Policie ČR

Protože muž nespolupracuje, prosí policisté o pomoc veřejnost. Na linku 158 přijmou jakékoliv informace k muži na fotografiích, které povedou ke zjištění místa, kde pobýval, přespával nebo svědectví někoho, kdo jej zná. „Tyto informace mohou být klíčové pro další vývoj případu,“ doplnil Daněk.

Útok se v centru Prahy odehrál 26. dubna na Národní třídě. Slovák napadl dvaašedesátiletého Itala a devětadvacetiletou Češku. Z ničeho nic k nim přiskočil a bezdůvodně na ně zaútočil ostrým předmětem, kterým oba pořezal v oblasti obličeje.

Ženě způsobil několikacentimetrovou řeznou ránu na krku pod pravou čelistí a muži velmi hlubokou, osm centimetrů dlouhou řeznou ránu na tváři. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám